This book addresses energy footprints in the food and textile sectors. Each footprint case study presents essential background information and discusses the scientific consensus, methodological framework, assessment checklist, calculation tools and techniques, applications, challenges and limitations. More importantly, the book explores the application of each indicator/framework in various industrial sectors and the associated challenges, as well as outlooks for the future – essential considerations, given that energy consumption and conservation are the primary elements in any industry’s sustainability strategy.
Produkteigenschaften
- Artikelnummer: 9789811329555
- Medium: Buch
- ISBN: 978-981-13-2955-5
- Verlag: Springer Nature Singapore
- Erscheinungstermin: 31.01.2019
- Sprache(n): Englisch
- Auflage: 1. Auflage 2019
- Serie: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes
- Produktform: Gebunden
- Gewicht: 284 g
- Seiten: 61
- Format (B x H x T): 160 x 241 x 10 mm
- Ausgabetyp: Kein, Unbekannt
Themen
- Technische Wissenschaften
- Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie
- Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Technische Wissenschaften
- Maschinenbau | Werkstoffkunde
- Technische Mechanik | Werkstoffkunde
- Materialwissenschaft: Keramik, Glas, Sonstige Werkstoffe
- Technische Wissenschaften
- Maschinenbau | Werkstoffkunde
- Technische Mechanik | Werkstoffkunde
- Materialwissenschaft: Keramik, Glas, Sonstige Werkstoffe
- Interdisziplinäres
- Wissenschaften
- Wissenschaften Interdisziplinär
- Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)