This book contributes to blockchain applications in food supply chain management from both theoretical and practical perspectives. By using the case study research method, it empirically investigates why and how food companies implement blockchain technology. Moreover, it proposes a conceptual framework based on the case findings and extant literature.
The book provides empirical evidence to verify academic findings such as critical success factors and barriers. Furthermore, it identifies the implementation process to answer the ‘how’ question. Uniquely, it applies the innovation process model and the practice-based view (PBV) to studies on food supply chains and blockchain. Thus, building on the original model and theory, it enriches the theory on blockchain implementation, making it a valuable asset for all researchers and practitioners interested in blockchain adoption and food supply chain management.
Produkteigenschaften
- Artikelnummer: 9783031270567
- Medium: Buch
- ISBN: 978-3-031-27056-7
- Verlag: Springer Nature Switzerland
- Erscheinungstermin: 02.04.2024
- Sprache(n): Englisch
- Auflage: 2023
- Serie: Contributions to Management Science
- Produktform: Kartoniert
- Gewicht: 487 g
- Seiten: 304
- Format (B x H x T): 155 x 235 x 18 mm
- Ausgabetyp: Kein, Unbekannt
Themen
- Interdisziplinäres
- Wissenschaften
- Wissenschaften Interdisziplinär
- Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Wirtschaftswissenschaften
- Betriebswirtschaft
- Bereichsspezifisches Management
- Einkauf, Logistik, Supply-Chain-Management
- Interdisziplinäres
- Wissenschaften
- Wissenschaften Interdisziplinär
- Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Technische Wissenschaften
- Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie
- Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie